zondag 16 september 2012

Umizoomi taart voor Tom...

Hiep hiep hoera!!! Onze kleine grote man is 3 jaar geworden!!! Groot feest dus in huize Laarman en natuurlijk hoort daar nu ook een zelf gemaakte taart bij. Tom kwam zelf met een thema en mama kon dus aan de slag. Ben er 2 dagen mee bezig geweest maar ik vond het super leuk om te doen!!! De 1e laag was gevuld met bokkenpootjes en botercreme. De 2e laag was gevuld met mergpijpjes en een bosvruchtenmix vlaaivulling. De 3e laag was gevuld met Toblerone en botercreme. Iedereen was super enthousiast en ze vonden hem ook super lekker! En Tom vond hem super gaaf en prachtig :-)

zondag 9 september 2012

Paardentaart voor Tessa...

Voor de 7e verjaardag van Tessa heb ik deze paardentaart gemaakt. Hij is gevuld met Bastognekoek vulling en botercreme. Iedereen vond hem erg mooi en lekker en de jarige job was er ook super blij mee!!!

maandag 3 september 2012

Nieuwe hobby: taarten maken

Sinds kort heb ik er een nieuwe hobby bij: taarten maken. Ik heb samen met mijn schoonzus Sonja en Eefje een taartenworkshop hier in Almere gevolgd. Dit vond ik errug leuk om te doen! De workshoptaart heb ik met moederdag mee genomen naar mijn schoonouders en toen kreeg ik van mijn schoonmoeder de vraag of ik voor haar verjaardag ook een taart wilde maken. Tja, dat wilde ik best proberen, dus op naar de taartenwinkels. Ik heb bij mijn eerste taart nog wel wat hulp gekregen van een andere vriendin die ook taarten maakte maar inmiddels maak ik de taarten helemaal zelf en heb ik er ook al een aantal gemaakt. Ze zijn niet altijd even perfect en ik ben ook nog steeds lerende maar ik vind het wel erg leuk om te doen... Hieronder de taarten die ik inmiddels gemaakt heb.
Workshop Lente taart. Gevuld met pudding en een bosvruchtenvlaai vulling.
Taart voor mijn schoonmoeder. Bovenste laag is van Bastognekoeken creme en de onderste laag is met BonBonBloc vulling
Een oranje zomaar taartje voor ons zelf gemaakt. Vullig met Bokkenpootjescreme. Op de foto is het niet goed te zien maar overal zit parelmoer dust, erg mooi!!! En de vulling is ook super lekker!!!

vervolg taarten 2...

Verjaardagstaart voor Sonja en Mike. Beide lagen zijn gevuld met bokkenpootjescreme
Verjaardagstaart Opa 96 jaar! Alle lagen zijn gevuld met bokkenpootjescreme want iedereen wilde deze graag proeven!
Peutersoostaartje - afscheid/verjaardag. Taartje is gevuld met bokkenpootjescreme, het is gewoon echt een favoriete smaak!

vervolg taarten 3...

Na lang roepen, hebben we eindelijk met de familie een echte familiedag gehouden. We zijn gezellig met z'n alle naar Duinrel in Wassenaar geweest omdat we daar vroeger als kind ook al kwamen. Het was een super gezellige dag en als afsluiter gingen we bij mijn vader lekker eten. Ik had als verassing deze Duinreltaart gemaakt en ja, ook weer met bokkenpootjescreme vulling. Iedereen vond hem erg leuk maar vooral ook erg lekker!!!
Dit is tot nu toe mijn laatste taart geweest maar deze week ga ik er weer één maken en volgende week is mijn jongste zoon jarig. Dus dat word weer lekker bakken, bakken, bakken en versieren. Zin in!!!